Lompang

June 12, 2009 thebest4u

Resepi: Mak & Tok

1 cawan rata tepung beras+2 cawan air gula merah+2 sudu teh air kapur makan. tuang dalam bekas lompang (seeloknya tembikar kecil-yang cina buat minum teh). lengat lebih kurang 30 minit. angkat dan rendam dalam bekas berisi air sejuk untuk disejukkan. bila sejuk, korek perlahan2 dengan pisau kecil.bubuh dalam pinggan & letakkan kelapa parut segar yang telah digaul dengan garam secukup rasa di atasnya.

Entry Filed under: Resepi Keluarga Saya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

June 2009
M T W T F S S
    Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: