KEK PISANG LEMBAB

February 11, 2010 thebest4u

Bahan-Bahan :

250 g mentega

1 setengah cawan gula

4 biji telur

1/2 sudu teh garam halus

4 sudu besar susu cair/sejat

3 cawan pisang yg dilecek dengan garfu

2 cawan tepung gandum

1 sudu teh soda bikarbonat

1 sudu teh baking powder

Cara :

1. Pukul mentega bersama gula hingga kembang.

2. Masukkan telur sebiji sebiji sambil terus pukul. Kemudian masukkansusu dan garam. Kacau rata.

3. Selepas tu, masukkan pisang lecek tadi dan gaul.

4. Akhir sekali, masukkan tepung lalu digaul hingga sebati.

5. Bakar di dalam ketuhar yg telah dipanaskan pd suhu 180 C utk selama 45-50 minit atau sehingga masak.

Entry Filed under: Resepi Pilihan

2 Comments Add your own

  • 1. Mohammad Roslan  |  October 27, 2011 at 4:22 pm

    Salam,
    Blog yang baik..Mamak Haji minat kat resepi Roti Jala tu…ahaha. Resepi-resepi cheq memang baik sekali. terus menulis. Memang penat tapi …insyallah. Ilmu tidak akan rugi dipelajari dan mengajar. Wassalam.

    • 2. thebest4u  |  October 28, 2011 at 2:55 pm

      Wslm. Nor pun suka sangat blog mamak aji… Nor kagumi keikhlasan mamak haji menyebarkan ilmu… Semoga mamak haji beroleh keberkatan dan ketenangan serta dilimpahkan rezeki Allah.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

February 2010
M T W T F S S
« Dec   Jun »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: